YOU YOU, heel jezelf - Natuurgeneeskundige praktijk in Zoetermeer
Behandelmogelijkheden o.a.:

 
 

Touch-for-Health
Dit is een behandelmethode die spier- en energieversterkend werkt, op basis van Kinesiologie. Dit is een 'bewegingsleer'-methode die de mens in zijn totaliteit benadert.
Met behulp van spiertesten spoor ik spierzwakten en energieblokkades op. Deze corrigeer ik met eenvoudige versterkingstechnieken, zodat de blokkades worden opgeheven, en de energie weer goed door het lichaam gaat stromen.
Het doel hierbij is om de energiebalans in het lichaam te herstellen en hierdoor het zelfhelend vermogen te activeren.

Reflexologie
Op handen, voeten, oren, hoofd en ook op de rest van het lichaam bevindt zich een groot aantal reflexpunten, die overeenstemmen met de organen van het lichaam. Bij reflexologie worden de energiebanen (meridianen) beïnvloed. Dit is gebaseerd op de eeuwenoude wetenschap  van de acupressuur. Door  de massage van  reflexpunten en acupressuurpunten worden de blokkades doorbroken, die vaak lichamelijke en/of geestelijke klachten veroorzaken. Dit stelt het lichaam in staat om weer beter te gaan functioneren.
 
Bachbloesemtherapie
Deze therapie  is door dr. Edward Bach (arts, chirurg, homeopaat, bacterioloog, immunoloog) ontwikkeld in de jaren '30. Bij zijn onderzoek stelde hij vast dat emoties  een merkbare invloed hebben op  geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zijn filosofie was: "Zolang  ziel, lichaam en geest een harmonisch geheel vormen, kan niets ons deren". Bach ontwikkelde 38 bloesemtincturen die helpen om emoties beter in evenwicht te brengen en te houden.
Deze tincturen zitten elk in een flesje. Ik test voor je uit, welke voor jou nodig is/zijn.
 
Quantum-Touch
Door slechts zeer lichte aanrakingen wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam substantieel versneld. Deze methode van praktische healing gebruik ik voor het 'herschikken' van de botten, vermindering van pijn en ontstekingen en balans in organen, systemen en klieren.
 
Allergiebehandelingen
Ook bij allergie-problemen sta ik voor je klaar. Ik spoor op voor welke producten jouw lichaam (over)gevoelig is. Vervolgens kan ik je lichaam weer in balans brengen voor die allergene producten, zodat je allergie vermindert en zelfs verdwijnt.
 
Voedingsadviezen
Naar aanleiding van de spiertesten voorzie ik je, als gediplomeerd voedingsdeskundige, desgewenst van een persoonlijk voedingsadvies.
 
Hoofdpijn- en migrainebehandelingen    
Je hoofdpijn bestrijd ik met Cefaly. Dit is een elektrotherapeutisch apparaat met een medisch ISO certificaat. De werking is wetenschappelijk bewezen. Het werkt in, met elektronische impulsen, op de zenuwbanen van de 'drielingzenuw' in het hoofd. Het biedt verlichting tijdens hoofdpijnaanvallen. Het is ook als preventiebehandeling  in te zetten. Ook angstgevoelens en stress zijn hiermee doeltreffend te bestrijden.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint